משרדנו ייצג את המערערים בעע"מ 7752/12 אסל נ' רשות מקרקעי ישראל. בפסק-דין זה קבע בית המשפט העליון, לראשונה, כי ניתן להגיש תביעה ייצוגית כנגד רשות מקרקעי ישראל בגין גביית דמי היתר שלא כדין.
פרופ' וינרוט נטל את הייצוג בערעור לבית המשפט העליון לאחר שבית המשפט המחוזי קבע, כי רשות מקרקעי ישראל רשאית להודיע על חדילה מגבייה ובנסיבות אלה אין מקום לאשר את התובענה הייצוגית.
פרופ' וינרוט הציג בבית המשפט העליון סתירות בעמדתה של רשות מקרקעי ישראל בהליכים שונים בבתי משפט, כאשר בחלק מההליכים המשפטיים כנגדה היא טוענת שהיא פועלת כ"עוסק" ובחלק אחר טוענת כי היא "רשות".
בעקבות הדיון בבית המשפט העליון, נקבעה לראשונה הלכה לפיה רשות מקרקעי ישראל אינה פועלת בכובעה השלטוני עת שהיא גובה מהציבור דמי היתר על מכירת קרקעות אלא כ"עוסק". לכן, קבע בית המשפט העליון כי רשות מקרקעי ישראל אינה יכולה להודיע על חדילה מגבייה ובכך להיפטר מהתובענה הייצוגית וכמו כן תקופת ההתיישנות לתביעה כאמור תעמוד על 7 שנים, ככל עוסק אחר שנתבע בתובענה ייצוגית. זאת להבדיל מתביעה ייצוגית נגד רשות שלטונית בכובעה ככזאת, שפרק הזמן להתיישנות התביעה הייצוגית כנגדה עומד על שנתיים.